NATURA NOASTRA ESTE MISCAREA ,REPAUSUL ESTE MOARTEA”

Blaise Pascal

joi, 4 martie 2010

Activitatea fizica benefica fiecarui om


Indiferent de vârsta, activitatea fizica are un rol important în pastrarea sanatatii si în mentinerea unei stari de bine. Parerea ca activitatea fizica este numai pentru sportivi este complet gresita. Este bine ca fiecare dintre noi sa-si pastreze forma fizica, pentru a se mentine sanatos si chiar pentru a se vindeca de unele boli. Pastrarea formei fizice prin sport ofera omului avantaje majore – rezistenta, forta si suplete: Exercitiu fizic frâneaza bolile arterelor coronare, hipertensiunea arteriala, osteoporoza, lipsa de tonus muscular si de energie, îmbatrânirea sistemului osos, articulatiilor si muschilor, în special a muschiului cardiac".
Odata cu sporirea rezistentei, ritmul cardiac scade si creste forta de contractie a inimii – deci veti putea face fata mult mai usor la efort fizic prelungit sau de intensitate mare.
Activitatea fizica presupune o musculatura cu tonus foarte bun. Când muschii umarului, trunchiului si coapselor au un tonus corespunzator, scade mult riscul întinderilor.
O buna mobilitate a gâtului, coloanei vertebrale si articulatiilor previne întinderile ligamentelor, muschilor si tendoanelor. Supletea reduce, de asemenea, riscul durerilor datorate rigiditatii articulatiilor.
Indiferent de anotimp, puteti alege un sport de vara sau un sport de iarna care sa va intretina si sa va stimuleze.
Sporturile de vara si sporturile de iarna
La ora actuala, activitatile sportive sunt atat de numeroase, incat ajung sa satisfaca si cele mai mari exigente ale celor care prefera sa-si petreaca in acest mod timpul liber. Fie ca este vorba de sporturi de vara, fie sporturi de iarna, interesul pentru sport a crescut destul de mult. Acesta, poate, si datorita educarii populatiei care, in mare parte, a inteles ca orice activitate sportiva este binevenita. Cateva minute de exercitii fizice facute dimineata in fuga sau cateva miscari efectuate in timp ce asteptati mijlocul de transport, va pot spori randamentul pe ziua respectiva.
Daca pana acum cativa ani pasionatii de sport se multumeau doar cu cateva genuri, iata ca, azi, s-a ajuns sa se vorbeasca de sporturi de vara si sporturi de iarna, de sporturi de apa, de aer si sporturi terestre.
Indiferent de locul in care se desfasoara, atractia cea mai mare o reprezinta sporturile extreme. Se stie ca sportul extrem, chiar daca este practicat vara sau iarna, nu se adreseaza oricui. Aveti nevoie de experienta si mult curaj pentru a va aventura in practicarea acestui gen de activitati sportive. Daca va place sa infruntati apa, atunci puteti incerca ski nautic, rafting, surfing, kayaking, kitesurfing (destul de putin cunoscut), scubadiving, windsurfing sau extreme nautice. Daca va place libertatea, optati pentru un sport extrem de aer: deltaplan, parapanta, parasutism, bungee-jumping, kiting sau extreme in aer. Cu siguranta, unul dintre aceste sporturi de vara va va face sa traiti la maxim orice moment si sa va simtiti un invingator. In cazul in care preferati sporturile de iarna, puteti sa va bucurati de senzatiile snowkayaking-ului, snowboarding-ului, snowkiting-ului sau extreme pe zapada.
Fiti constienti de pericolul pe care il pesupune orice sport extrem, fie el de vara, iarna, apa, aer... Este indicat, ca inainte de a va aventura, sa cunoasteti totul despre sportul respectiv.
In prezent exista scoli si cluburi de activitati sportive unde puteti beneficia de instruire din partea unor persoane autorizate si de toate amanuntele despre sportul pe care v-ati decis sa-l practicati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu